به گزارش شهرآرانیوز، شاخص کل بورس در پایان وقت معاملات امروز با رشد بیش از ۲۸ هزار واحد (۱.۰۴ درصد) به ارتفاع ۲ میلیون و ۷۸۸ هزار واحد صعود کرد. فارس، فملی، پارسان، فولاد، وبملت و شبندر بیشترین اثر مثبت و تاپیکو بیشترین اثر منفی را در عملکرد امروز این شاخص داشتند.
شاخص کل هموزن که دماسنج بهتری از میزان یکسان رشد و افت سهام در بورس است نیز امروز ۰.۶۳ درصد رشد کرد. شاخص هموزن رشد امروز خود را مدیون رشد سهمهای کوچک و متوسط بازار است. از این رو شاخص فرابورس نیز ۰.۰۴ درصد مثبت شد.
در جریان معاملات امروز، ارزش معاملات خرد به ۱۱ هزار و ۶۳۶ میلیارد تومان و حجم معاملات خرد نیز به ۱۸.۸ میلیارد برگه سهم رسید.
۳۰۲ میلیارد تومان پول حقیقی نیز وارد بازار شد.
محسن عباسی، کارشناس بازار سرمایه، در صفحه شخصی خود در رابطه با وضعیت این روزهای بازار سهام مینویسد:
میتوانیم به هر سرمایهگذاری حق بدهیم که هم از مثبتها و هم منفیهای بورس بترسد. تجربه سال ۹۹ به ما یاد داد که مثبتهای پی در پی میتواند بازار را از کنترل خارج کند و حساسیتهای نظارتی را هم افزایش دهد و از طرفی منفیها هم انگار در این چهار سال تمامی نداشت و ترس از گرفتارشدن در این دو حالت، سرمایهگذاران را محتاط و ریسکگریز کرده است؛ ترس از خالیکردن سهام بعد از رشد قیمتی و سقوط آزاد و عدم حمایت از بازار!
اما معاملات منطقی این چند روز و منفیهای پرحجم، بدون رِنج ناگهانی و خرید و فروش نرمال و معاملات منطقی بازار حاکی از نوعی پختگی در معاملات بازار است. این رفتار بازار توسط افرادی که هنوز به بازار وارد نشدهاند، مرتباً رصد میشود و باعث اعتماد بیشتر افراد بیرون از گود میشود.
منفیهای بازار لازمه رشد بازار بود و هم باعث چرخش بهتر نقدینگی و ورود افراد جدید در بازار شد و هم فرصت شناسایی سود نوسانگیران و کوتاهمدتیها را فراهم کرد، اما همین نوسانگیران و کوتاهمدتیها دوباره وارد بازار میشوند و وظیفه روغنکاری پیستون معاملات و روانشدن معاملات را بهخوبی انجام میدهند.
شاید تصور کنیم اگر همه بلندمدتی باشند، بورس بهتر رشد میکند و بنابراین به نوسانگیران با دید منفی نگاه میشود، اما این تصور غلطی است و گواه آن، قفلشدن بازار در دامنه نوسان ۱ و ۲ درصد بود که نوسانگیران در بازار حضور نداشتند.
نوسانگیران و کوتاهمدتیها همیشه کف بازار حاضرند و تیر اول را همیشه این افراد شلیک میکنند و تنور معاملات را گرم نگه میدارند.
مدیریت صحیح بازار، چیزی جز توازن قوا بین بازیگران حقیقی و حقوقی و توازن بین نوسانگیران و میانمدتیها و بلندمدتیها نیست.